Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πάει ο παλιός ο χρόνος.

Ο κυρ Αντώνης περίμενε αρκετή ώρα στη πιάτσα μέχρι να'ρθει μια κούρσα. Με σβηστή τη μηχανή και τα παράθυρα ανοιχτά, κάπνιζε και παρατηρούσε τον κόσμο που είχε κατέβει στο κέντρο της πόλης, άλλοι για ψώνια της τελευταίας στιγμής, άλλοι για να κλείσουν οικονομικές εκκρεμότητες, άλλοι για βόλτα, άλλοι από συνήθεια. Κόσμος πάει κι έρχεται, κι ο κόσμος δεν αλλάζει. Και να που μια κυρία, μέτριου αναστήματος με πυκνά σγουρά μαλλιά, φουριόζα και φορτωμένη με τσάντες από το super market και το Hondos Center πλησίασε. "Είστε ελεύθερος?".
Βάζει μπρος στη ντιζελομηχανή και μπαίνει στη κεντρική λεωφόρο κινούμενος ανατολικά. Ανοίγει το ραδιόφωνο. "Δεύτερο Πρόγραμμα 99,2. Ειδήσεις. Τη νέα χρονιά υποδέχθηκαν με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Μήνυμα για «να φτιάξουμε και αυτή τη χρονιά που μας έρχεται μια καλύτερη κοινωνία, δικαιοσύνης και ανθρωπιάς» έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η Κιβωτός του Κόσμου». Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, άκουσε τα κάλαντα από ποντιακά σωματεία και ευχήθηκε «Υγεία και αγάπη σε όλους, σε όλες τις οικογένειες. Αλλά, αυτή τη στιγμή, ο νους μου είναι κοντά κυρίως σε εκείνους που περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές, τώρα, όταν όλοι οι υπόλοιποι λέμε 'χρόνια πολλά'». «Το 2011 θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να αναδειχθεί δυνατό το λαϊκό μέτωπο», τονίζει σε σημερινή δήλωσή της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα . Οργανωμένη επίθ...."
Φτάνει πια. Όχι άλλες δηλώσεις. Όχι άλλο. Πόσο απάνθρωπο συναίσθημα οι ευχές να γίνονται ανεπιθύμητες, να καρφώνονται σα πρόκες στο μυαλό και στη καρδιά. Πού φτάσαμε...
Σταμάτησε στο φανάρι. Αλλάζει σταθμό στο ραδιόφωνο. "Κρητόραμα 97,9". Ακούγεται μια γνώριμη μελωδία από λαούτο. 

"Μέσα μου ο αέρας που φυσά δε λέει να ημερέψει.  
Μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει τη σκέψη.
Σαν σπίθα από πυρκαγιά στα ύψη μ΄ανεβάζει
Κι έξω απ΄του κόσμου τ' όνειρο με μια σπρωξιά με βγάζει... "


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο, stardust :) Εξαιρετική γραφή...

    Ούριος άνεμος στα πανιά της καρδιάς το 2011.
    Καλή χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ jsteiak! Παρεπιπτόντως μου έκανες ποδαρικό στο blog...

    Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή